Cursus Reanimatie en AED

Reanimatie en AED

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil weten hoe je een leven kunt redden. In slechts vier uur leer je wat je kunt doen als iemand bewusteloos is of een hartstilstand heeft.
Je leert reanimeren en hoe je een AED kunt bedienen.  

Je hoopt het nooit mee te maken; een reanimatie. Toch is het fijn te weten wat je kunt doen in geval van nood. Zeker omdat je bij bewusteloosheid of een hartstilstand elke seconde telt. Hoe eerder jij in actie durft te komen, des te groter de kans is dat het slachtoffer het overleeft.
In deze cursus ga je waardevolle, levensreddende handelingen leren. Onder begeleiding van een erkend instructeur ga je in praktijk oefenen. Er worden noodsituaties nagebootst waarbij je verschillende technieken leert als borstcompressies en beademing.

Je oefent ook met een Automatische Externe Defibrillator (AED).  De cursus duurt één avond. Daarnaast vindt er ieder jaar een herhalingsavond plaats om uw certificaat geldig te houden.
De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur. Je krijgt dan ook een bewijs dat je de cursus goed hebt afgerond. Hiermee kun je je inschrijven bij Hartslag Nu (oproepsysteem voor burgerhulpverlening bij reanimatie in de buurt).  

Locatie: Het Arsenaal in Nieuwpoort
Aanvang: 19:00 uur, de avond duurt tot 23:00 uur. 
Kosten € 40,00 per persoon. Dit is inclusief één consumptie (koffie, thee, water of frisdrank).

Vanuit de basisverzekering wordt deze cursus helaas niet vergoedt. Vanuit de aanvullende verzekering vaak wel. Informeer bij uw zorgverzekeraar of deze cursus vergoedt wordt.

Eerstvolgende mogelijkheid:  Maandag 6 november 2023 

We willen niet meer dan 12 deelnemers per cursusavond en vol is vol. Bij te weinig deelname zal de cursus geen doorgang vinden. 
Als u nog vragen heeft dan horen wij ze graag en anders zien we uw inschrijving graag tegemoet.